0 votes
in Education by (321k points)
Top 25+ Android interview questions and answers?

1 Answer

0 votes
by (321k points)
edited by

1. Android OS was originally developed as a Digital Camera platform.

  1. False
  2. True


Answer: 1)True

2._________ converts Java byte code (.class) to Dalvik byte code (.dex).

  1. DEX Compiler
  2. Dalvik Converter
  3. Android RunTime (ART)
  4. Android Interpretive Compiler (AIC)


Answer: 1)DEX Compiler

3.Android, the brain child of Andy Rubin, was developed at _________

  1. Apple
  2. Microsoft
  3. Android Inc.
  4. Google


Answer: 3)Android Inc.

4.The following components are part of the Android architecture, except ___________.

  1. Unix Kernel
  2. Activity Manager
  3. Media Player App
  4. WebKit


Answer: 1)Unix Kernel

5.The following are parts of Android’s native libraries, except _________.

  1. OpenGL
  2. Webkit
  3. Dalvik
  4. SQLite


Answer: 3)Dalvik

6.Which of the following is a false propaganda about Android?

  1. Android is based on Linux OS for security and portability reasons
  2. ART supports AOT compilation
  3. HAL provides hardware capabilities through pre-installed native libraries
  4. Android log is known as Bugdroid


Answer: 3)HAL provides hardware capabilities through pre-installed native libraries

7.Android is a Linux-based Operating System.

  1. True
  2. False


Answer: 1)True

8.To compile an application in the Android Studio, it is necessary to have an Android SDK Platform setup.

  1. True
  2. False


Answer: 1)True

9.The _______ is an interface to download the SDK tools, platforms, and other components required to develop an Android app.

  1. Android Component Manager
  2. AVD Manager
  3. Android Asset Packaging Tool
  4. SDK Manager


Answer: 4)SDK Manager

10._________ contains hardware profile, system image, storage area, skin, and other properties.

  1. Android Activity Layout
  2. Android Package Kit
  3. Software Development Kit
  4. Android Virtual Device


Answer: 4)Android Virtual Device

11.SDK - Software Deployment Kit

  1. AVD - Android Virtual Device
  2. ADB - Android Device Bridge
  3. APK - Android Package Kit


Which of the above abbreviations are correct?

  1. 1, 2, 3 and 4
  2. 1, 3 and 4 only
  3. 2, 3 and 4 only
  4. 2 and 4 only
  5. 1, 2 and 3 only


Answer: 4)2 and 4 only

12.The following components are part of the Android SDK, except ________.

  1. Development tools
  2. None of the options
  3. Libraries
  4. Sample source code

5.Emulator

Answer: 2)None of the options

13._________ converts Java byte code (.class) into Dalvik byte code (.dex).

  1. Android Interpretive Compiler (AIC)
  2. Android RunTime (ART)
  3. DEX Compiler
  4. Dalvik Converter


Answer: 3)DEX Compiler

14.Which of the following layers in the Android architecture define the interface that exposes the device hardware capabilities to the higher-level Java API framework?

  1. Hardware Abstraction Layer
  2. Dalvik VM
  3. Linux Kernel
  4. Core Java Library


Answer: 1)Hardware Abstraction Layer

15.Which of the following components of the Android runtime is specially designed and optimized for Android to ensure that a device can run multiple instances efficiently?

  1. Dalvik Virtual Machine
  2. Java Virtual Machine


Answer: 1)Dalvik Virtual Machine

16.SSL, libc, Graphics, SQLite, Webkit, Media, Surface Manger, and OpenGL are part of the __________.

  1. Linux Kernel
  2. Application Framework
  3. Platform Libraries


Answer: 2)Platform Libraries

17.Display drivers, camera drivers, Bluetooth drivers, audio drivers, and memory drivers are part of the ___________.

  1. Platform libraries
  2. Android Runtime
  3. Linux Kernel


Answer: 3)Linux Kernel

18.___________ is the program that allows you to communicate with any Android device.

  1. SDK
  2. Dalvik VM
  3. Android Debug Bridge (ADB)


Answer: 3)Android Debug Bridge (ADB)

18.Which of the following tool displays information on the features installed on Android Studio?

  1. SDK Manager
  2. Android Device Monitor
  3. AVD Manager
  4. ADB Integration


Answer: 1)SDK Manager

19.In which of the following folders will you find the XML files that define the User Interface of the application?

  1. Layout
  2. Values
  3. Mipmap
  4. Drawable


Answer: 1)Layout

20.Which of the following acts as an abstraction layer between the hardware and the rest of the software stack?

1. Hardware Abstraction Layer
2.Linux Kernel
3. ART
4, Dalvik VM

Answer: 2)Linux Kernel

21.Libraries are exposed to the developers through the _______________.

  1. Dalvik VM
  2. Hardware Abstraction Layer
  3. Linux Kernel
  4. Android Application Framework


Answer: 4)Android Application Framework

22.Android is a Linux-based operating system.

1. False

2. True

Answer: 2)True

23.Which of the following components replaced the Dalvik Virtual Machine to run applications?

1. Java Virtual Machine

2. Android Runtime

3. Content Providers

Answer: 2)Android Runtime

24.The ___________ file contains information about the application, such as the Android version, access permissions, metadata, and so on.

1. activity_main.xml
2. MainActivity.java
3. AndroidManifest.xml

Answer: 3)AndroidManifest.xml

25.Which of the following statements match the libraries with their respective features?

1. Java Libraries are built from the Java programming language and handle basic activities for strings and variables or networking and file manipulation

2. All the options

3. Android Libraries support the application framework and assist with building user interfaces, graphics, and accessing databases

4. 1 and 2 only

5. C/C++ Libraries contain Java wrappers around them and do the actual work for the device

Answer: 2)All the options

26.Which layer of the Android architecture supports the Application framework and assists with building UI, graphics, and accessing DB?

1. Android Libraries

2. Java API Framework

3. Android RunTime

4. Hardware Abstraction Layer

Answer:Android Libraries

...